Ervaringen van opdrachtgevers / cliënten:

Mariet Wolterbeek, Directeur bestuurder, De Bibliotheek Z-O-U-T, 18 augustus 2023

 

Ik heb veel aan jouw adviezen gehad, heb door het niet aan kunnen geven van grenzen een enorme optater gehad, waar ik met veel moeite bovenop gekomen ben. Samen met jou heb ik onderzocht wanneer het plezier in dingen die ik deed verdween, maar heb ik ook geleerd, dat ik op zo’n moment mocht kiezen voor mezelf. Vanuit mijn opvoeding was dit niet vanzelfsprekend : “ het gaat wel over voor je een jongetje bent” was een van de gevleugelde uitspraken, of : “ je gaat maar naar school en als het niet lukt, kom je maar terug”. Ik denk vaak aan de stoplichten, het meegaan met de stroom en alle andere adviezen!! Dank je wel daarvoor!!!


Annika Nelemans, WMO Consulent, Bender Groep, 17 september 2023

 

Ik heb een aantal coachsessies bij Nanda gehad. Zij heeft mij diverse nieuwe inzichten laten opdoen de afgelopen periode, wat mij enorm heeft geholpen. Ze is een warm, empathisch en geduldig persoon. Door haar praktische benadering ben ik ook echt stappen gaan zetten in mijn ontwikkeling. Ze gaat methodisch te werk en sluit aan bij wat de cliënt nodig heeft. Ik kan Nanda als coach dan ook aanbevelen aan andere professionals.
Bianca Stam, Frontofficemedewerker bij Gemeente Edam-Volendam March 17, 2023

 

Nanda is een prettige coach die mij geholpen heeft in mijn re-intergratie traject. Zij biedt een luisterend oor, geeft feedback en maakt gebruik van handige tools om in de praktijk toe te passen. Ik heb veel aan haar gehad en zal haar aan een ander ook aanraden!
Marjolein Spijkerboer, HR/Management Assistant, RBK Group, 16 december 2022

 

Wij hebben Nanda de afgelopen periode meerdere keren succesvol ingezet voor coachtrajecten voor onze medewerkers. Haar no-nonsense aanpak heeft voor deze collega’s erg goed gewerkt, ze hebben flinke stappen kunnen zetten en zichzelf kunnen ontplooien. Bedankt voor de fijne samenwerking Nanda!Wij hebben Nanda de afgelopen periode meerdere keren succesvol ingezet voor coachtrajecten voor onze medewerkers. Haar no-nonsense aanpak heeft voor deze collega’s erg goed gewerkt, ze hebben flinke stappen kunnen zetten en zichzelf kunnen ontplooien. Bedankt voor de fijne samenwerking Nanda!
Karima Metalsi,Manager Bedrijfsbureau, Baas BV, 13 december 2022

 

Nanda heeft mij zonder enige twijfel geholpen in een periode dat ik het even niet meer wist.
Ik had de hoop dat de coaching mij uit een vervelende en nare situatie zou helpen. Doelen zoals: mijn werk beter loslaten in privé-tijd, werkplezier en (zelf)vertrouwen krijgen, goed voor mezelf zorgen en weer energie hebben/krijgen. Ik werd door Nanda actief aan het denken.
Tijdens de coaching voelde ik haar evenwicht en innerlijke rust. In de zeer emotionele processen, waarbij je je innerlijk bloot geeft, wist Nanda de juiste aanpak en woorden te vinden om een veilige omgeving te scheppen en mij te stimuleren om verder te durven gaan.
Nanda heeft een rustige, maar toch doeltreffende, manier van coachen, niets moet en toch kan Nanda heel goed aansturen (door kritische (zelfreflectie)vragen te stellen) op onderwerpen die er toe doen. Er was veel vertrouwen. De aanpak en de gesprekken waren fijn. Naast de inhoud van het traject is er altijd ruimte voor een praatje. Het voelde gelijkwaardig terwijl ze ook de professional is.
De opbrengst is fors en voor altijd. Nanda, mijn dank is groot!
Lara Rissewijck, Jurist Omgevingsrecht/Planjurist, gemeente Lingewaard, 3 november 2022

 

Bij Nanda Dolman van WERK EN U heb ik dit jaar een aantal coaching sessies gehad. Ik heb dit als zeer prettig en constructief ervaren. Nanda heeft jarenlang ervaring met coaching en begeleiding. Dat is goed te merken aan haar werkwijze. Ze zorgt ervoor dat ze altijd een volledig beeld van de situatie krijgt, checkt en vraagt door. Ze trekt geen overhaaste conclusies en (ver)oordeelt niet. Hiermee zorgt ze voor een veilige, fijne en open sfeer.
Haar manier van communiceren is vriendelijk, rustig en duidelijk. Hierdoor ontstaat ruimte om tot de kern van leerpunten te komen en daarmee effectief aan de slag te gaan. Zij is betrokken en vraagt altijd of er iets speelt. Hierdoor is persoonlijk maatwerk mogelijk, wat erg efficiënt is. Dit motiveert ook om de opdrachten zelf verder op te pakken en uit te voeren. Daarbij geeft zij praktische tips waar je echt wat aan hebt.
De manier van coaching door Nanda zorgt voor persoonlijke ontwikkeling. Ze biedt nieuwe vaardigheden en legt deze goed uit. Daarbij geeft zij handvatten om verder te blijven ontwikkelen, waardoor vooruitgang in de toekomst is geborgd. Dit zorgt voor meer werkplezier. Niets dan lof voor haar aanpak en begeleiding!
Cindy de Jong, Manager team Installatietechniek, ROC van Twente, 23 augustus 2022

 

Nanda heeft een teamtraject voor mijn team opgesteld waarbij mijn nuchtere en ook kritische docenten vol in beweging zijn gekomen. Voor ons had ze een mooie spiegel en een luisterend oor. Niets dan lof! Vanuit mijn team: Nanda luistert aandachtig, is open en oprecht en draait niet om de hete brei heen.
Els Buijs, Schuldhulpverlener, PLANgroep, 23 augustus 2022

 

Wat een fijne vrouw! Vanaf het eerste moment voelde ik mij direct op mijn gemak. Dank je wel voor je ondersteuning.
Richard Douwes, Account manager AH ( WAM ), bakkerij Borgesius, 4 mei 2022

 

Ik heb Nanda leren kennen als coach in mijn arbo traject na ziekmelding. Nanda is een hele prettige, eerlijke en open persoonlijkheid en ze heeft me in een aantal gesprekken, oefeningen en een uitgebreid insights profiel uit een wat lastige periode geholpen. Was tijdens een proefperiode in een andere functie door gedrevenheid en fanatisme over alle grenzen gegaan en had een time uit om daarna bewust weer terug te keren naar de vorige functie, waar uiteindelijk ook veel meer mijn hart ligt. De aard van het beestje verander je niet, maar neem nu wel weer meer tijd voor de leuke dingen in het leven naast het werk, om zo het werk ook beter uit te kunnen voeren. Na de time out ook de studie weer opgepakt met een volledig Nima A Marketing diploma als resultaat met 8.0 en 8,1 als cijfers. Nanda; nogmaals bedankt voor alles en het ga je goed!

Sander van den Hardenberg, Medewerker binnendienst Bedrijfsbureau, Navobi, 4 april 2022

 

Nanda heeft mij super geholpen in het traject naar een nieuwe functie. Hierbij is gebruik gemaakt van een Insight Discovery profiel, welke een verbazingwekkend goed inzicht geeft in jezelf. Het heeft mij laten nadenken over wat ik nu juist wel en ook niet leuk vind en wat mij energie kost en geeft. Door deze sessie heb ik handvaten gekregen, over hoe om te gaan met drukke periodes (zowel werk als privé) en zit ik nu op een werkplek die echt bij me past! Nanda, bedankt!
Karin Steinvoort, bestuursassistente, Gemeente Lingewaard, 7 september 2021

Ik heb een half jaar Nanda als coach gehad en vond dit erg fijn. Onze gesprekken waren, door corona maatregelen, digitaal maar niet minder effectief. Ik voelde me al gelijk op mijn gemak en vertrouwd bij Nanda. Ik had nog nooit eerder een coach gehad dus wist niet wat ik kon verwachten maar ik heb het als waardevol ervaren. Erg fijn om te praten maar ook om te luisteren. Ik had dit nodig, dat kan ik nu zeggen. We hebben samen mijn doelstellingen bepaald. Heldere afspraken.

Nanda hield mij een spiegel voor met hulp van het Insights Discovery Profiel. Dit gaf mij inzicht, over mezelf en anderen.

Het liet mij weer mijn gedragseigenschappen zien, wat mij weer opnieuw motiveerde maar ook liet dit mij mijn sterke en zwakke punten zien en gaf het mij suggesties voor ontwikkeling. Waar zit mijn kracht? Ik weet weer waar ik goed in ben. En wat zegt het over mijn functie op dit moment? Nanda gaf mij tips en advies en tools zoals het maken van een mindmap.

En leerde mij ‘nee’ zeggen (op een juiste manier zonder dat ik een schuldgevoel kreeg), leerde mij te doseren, de juiste balans te vinden en ook om te gaan met een compliment. Al met al heb ik het traject met een positief en goed gevoel afgesloten.

Berit Koopmans, Functioneel Beheerder HT, TU Delft, 23 september 2021

Ik heb Nanda ervaren als een fijne, krachtige en vakkundige coach die mij de afgelopen maanden goed heeft kunnen begeleiden. Ondanks dat het online was, kan ze via het scherm een spiegel voorhouden en door het stellen van de juiste vragen de vinger op de zere plek leggen. Ik heb gemerkt dat ze mij daarmee dingen liet inzien, zonder een oordeel te vellen en zonder mij de woorden in de mond te leggen. Nanda, dank je wel voor je hulp. Ik zou je van harte aanbevelen. Ook voor online sessies!

 

Monique van de Pol, Service Desk, Gemeente Lingewaard, 24 september 2021

Nanda is erg plezierig om mee te praten. Ze is duidelijk en pakt pijnpunten aan. Ze geeft je handvaten. Betrokken een aanrader.

“Motiverend en inspirerend” zijn de woorden die bij mij opkomen wanneer ik terugdenk aan het coachingstraject van Nanda. Ik heb bij Nanda een aantal maanden een individueel coachingstraject mogen volgen op advies van mijn werkgever. Een traject met prettige en verhelderende gesprekken samen, in combinatie met doelgerichte opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Als coach heeft Nanda een talent voor het aanstippen van net die lastige obstakels die je liever verbergt, ze geeft je nieuwe inzichten en houdt je een spiegel voor. Nanda is luisterend, biedt vertrouwen in de gesprekken en laat je vanuit een positief oogpunt opnieuw kijken naar je situatie. Bij de start van mijn eigen coachingstraject was ik het overzicht even kwijt. Ik zag het pad wel maar kon me niet bedenken hoe mijn route te lopen. Ik was vermoeid en het lukte niet vooruit te komen met de energie en passie waar ik dat eerder mee deed. De gesprekken met Nanda en opdrachten, gaven me de rust om stil te staan en bewust te kijken naar mezelf. Het heeft me de juiste inzichten gegeven om opnieuw met vertrouwen en energie, verder te groeien. Heel erg bedankt Nanda voor deze ervaring.
Merle Munten, WMO consulent bij Bender Groep. 10 februari 2021
Door het coachingstraject bij Nanda ben ik de intelligente, krachtig vrouw die zij zag ook weer gaan zien en veel beter gaan begrijpen. Het inzicht in het waarom van mijn reacties en acties samen met nieuwe tools hebben me vertrouwen gegeven. Het traject is het begin van een bijzondere reis. Dank dat je met me op pad bent gegaan en me op weg hebt geholpen. En we gaan elkaar op deze reis nog zeker treffen.
Harma van der Vinne, WMO Adviseur in Beverwijk bij Bender Groep, 1 december 2020
Mei 2018 veranderde mijn leven door een vervelend ongelukje. Nu durf ik te zeggen, het moest me overkomen! Veel mensen om mij heen hadden me al vaker gewaarschuwd… je loopt op je tenen Erik. Ik wilde dit NIET horen en zien! Door een sleutelbeenbreuk met een narcose werd ik abrupt uit mijn dagelijkse ritme gehaald. Vanaf dat moment ging het helemaal mis met me. 2018 heb ik gebruikt om uren te slapen en grassprietjes te tellen!
Begin 2019 dacht ik weer op het goede pad te zijn, alleen bleek dat schijn te zijn. Een goede relatie van mij verwees me naar iemand die me echt kon helpen. Iemand die vragen durft te stellen, waardoor ik mezelf echt een spiegel moest voorhouden. Ik wist dat ik geen keus had! Nanda en ik hebben een kennismakingsgesprek gevoerd, dit klikte! Na 6 sessies durf ik echt te stellen dat het coachtraject mij heeft doen inzien dat ik moest veranderen. Ik wilde ook graag mijzelf weer worden. Keuzes maken, niet alles willen, wat is echt belangrijk, erken je zwakke punten en maak gebruik van je sterke punten enz… Het lijkt zo makkelijk en iedereen weet het eigenlijk wel, maar doe je het ook? Nanda heeft mij doen inzien, wie ik was en hoe ik leefde. Achteraf kan ik zeggen, het was niet echt normaal wat ik allemaal deed in een beperkte tijd! Werken, werken, sporten, sporten, vergaderingen en vergaderen en af en toe thuis om te slapen! Nanda heeft de gave om goed te luisteren en je te observeren en dan met een stelling te komen waar je koud of warm van wordt. Hierdoor word je gedwongen te gaan nadenken! Nanda, dank… jij hebt me geholpen met wie ik nu ben. Happy en steeds vaker blij met kleine dingen! Maar vooral rust in mijn hoofd. Niet meer 6 dagen per week hoofdpijn en altijd moe. Nanda, dank voor je inzet en de weg die we samen bewandeld hebben.
Erik Huzen, Directeur/Eigenaar Autobedrijf Erik Huzen B.V. – 29 september 2020

 

Nanda sluit goed aan bij het tempo dat de coachee in staat is te volgen. Zij maakt bewust gebruik van diverse coaching strategieën. Nanda kan goed ‘een spiegel’ voorhouden. Daarnaast helpt ze je bij het zoeken van het pad dat je wenst te volgen. Daarom zou ik iedereen Nanda aanraden als coach. Zeer waardevol!
Maron Wilpshaar, Medewerker Sociaal team bij Attenta via Bender Groep – 19 september 2020

 

Ik heb een half jaar een coachtraject gevolgd bij Nanda Dolman. Dit heb ik als erg prettig ervaren. Ze is rustig en kan goed luisteren, waardoor je je al snel op je gemak voelt. In het begin hebben wij samen mijn doelstellingen bepaald. Vervolgens ben ik door Nanda’s hulp in staat geweest om concreet in beeld te krijgen hoe ik mijn doelstellingen kon behalen. Door haar inlevingsvermogen kon Nanda samen met mij realistische doelen stellen die passen bij hoe ik als persoon ben. Waar ik het meest van geleerd heb tijdens het persoonlijke traject is dat je niet gevoelens voor anderen meteen moet invullen. Ook kan ik nu beter mijn negatieve gedachtes omzetten naar iets positiefs. Het is vaak fijn om dan het gebeurtenisblad in te vullen hierover en mijn automatische gedachten te laten vervangen door alternatieve positievere gedachten. Verder vind ik het altijd fijn als ik voor een lastiger gesprek allereerst een en ander op papier zet, zodat ik goed uit mijn woorden kom en daardoor juist niet zenuwachtig raak. Ik heb de telefoongesprekken die ik heb gevoerd opgenomen. Hier heb ik erg veel aan gehad. Dit heb ik later samen met Nanda beluisterd en zij heeft toen notities hierover gemaakt en dit besproken. Wij hebben geconstateerd dat ik heel formeel begin en uiteindelijk iets te informeel eindig en dat ik beter een lijn kan houden. Ik vind het erg fijn dat ik deze gesprekken heb opgenomen, want ik was mij hier eerst niet helemaal bewust van. Waar ik nog wel erg op moet letten is dat ik niet om goedkeuring vraag. Ik heb namelijk vaak aan de telefoon dat ik vraag vindt u het goed als ik u later even terug bel? Ik moet er geen vraag van maken maar een mededeling. Ik had ook het doel om wat steviger in mijn schoenen te staan als er bijvoorbeeld inwoners kwamen die een afspraak met de wethouder hadden. Dit is al een stuk verbeterd. 
Nathalie Heijmans, Bestuurssecretaresse bij de Gemeente Lingewaard – 19 mei 2020

 

Ik heb Nanda ervaren als een hele prettige coach gedurende een traject waaraan ik met de nodige reserves begon… Ze is in staat je mee te nemen, gedachten in je op te roepen en te corrigeren en om op een vriendelijke en deskundige wijze je te motiveren om met jezelf in gesprek te gaan. Ik wil graag Nanda als coach aanbevelen, ze is deskundig en bovenal een ‘mensenmens!’
Maarke Swijnenburg, Operationeel manager bij Navobi – 24 september 2019

 

Nanda weet op een prettige en prikkelende manier een spiegel voor te houden. Met name ‘t Insights Discovery Profiel en de Voice Dialogue methode waren helpend in mijn proces. Het profiel geeft inzicht in je persoonlijkheid en werkstijl. Daarbij benadrukt Nanda dat een dergelijk profiel voorkeursgedrag aangeeft, m.a.w. je bént het profiel niet. De Voice Dialogue geeft inzicht in je innerlijke stemmen, wat heel verhelderend kan werken. Nanda ondersteunt hierbij door te leren deze innerlijke stemmen te herkennen, erkennen en van daaruit bewuste keuzes te maken. Tot slot leggen de opdrachten die Nanda meegeeft bepaalde (gedachten)patronen bloot, waarmee je vervolgens aan de slag kan gaan.
Femke Jonker, Specialist WMO bij Bender – 13 september 2019

 

Nanda heeft mij tijdens het coachingstraject geholpen om mijn grenzen aan te kunnen geven en mijn kwaliteiten nog beter in te zetten. Dit door mij een spiegel voor te houden, huiswerkopdrachten mee te geven en mijn gedachten te leren ombuigen kan ik nu beter omgaan met bepaalde situaties. Zij heeft mij tools meegegeven die ik in het dagelijkse leven kan gebruiken. Hier ben ik haar erg dankbaar voor!
Asma Barrou, Opleidingsassistent bij Bender – 25 juni 2019

 

Nanda heeft op een zeer prettige en deskundige wijze een van mijn teams gecoached. Sterk in het inspelen op de groepsprocessen, respectvol, betrokken en vaardig in complexe situaties . Ik beveel Nanda van harte aan!
Margreeth Eggens, Manager Revalidatie en Advies, Koninklijke Visio Apeldoorn en Hoogeveen – 21 februari 2019

 

Met de inzet van WERK EN U is de onderlinge samenwerking in ons team verbeterd. We begrijpen elkaar nu beter en weten dat en hoe we zaken beter met elkaar kunnen bespreken, als we merken dat iets niet lekker loopt. Op basis van de gekozen aanpak zijn we met individuele coaching en coaching als team nu weer in staat om ons te richten op het behalen van resultaten!
Danny Meinema, Hoofd ICT bij ROC van Twente – 27 augustus 2018

 

Nanda heeft ons team groepsgewijs en individueel begeleid. Het resultaat is dat de collega’s elkaar beter hebben leren kennen en een sterkere binding met elkaar hebben gekregen. Ze hebben inzicht gekregen hoe het team zich kan ontwikkelen en wat hun eigen aandeel daarin is. Daarnaast zijn ze zich meer bewust van de kwaliteiten en valkuilen en kunnen hier daarom effectiever gebruik van maken. Ze hebben ook inzicht gekregen in de behoeften en drijfveren van elkaar.
Inge van Dillen – Kemperman, Teammanager bij ROC van Twente – 17 mei 2018

 

Nanda is een warme, betrokken en vooral professionele coach met kennis van zaken. Vooral de praktische benadering die ze hanteert, werkte voor mij erg goed. Door middel van voorlichting en huiswerkopdrachten heeft ze mij o.a. inzicht gegeven in mijn gedachten- en gedragspatronen. Ik heb geleerd om belemmerende gedachten om te buigen naar meer positieve gedachten die helpend zijn. Daarnaast heb ik handvatten gekregen om ongezonde stress te voorkomen en te verminderen. Dankzij het coachingstraject bij Nanda ben ik in staat om op het werk mijn grenzen te bewaken en mijn agenda beter te beheren waardoor ik overzicht behoud. Kortom, ik kan mijn werk beter uitvoeren. Daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor!
Esther Withaar, Specialist Wmo/Jeugd bij SCIOPENG – 12 maart 2018

 

Nanda is een prettige persoonlijkheid en een gedreven coach. Ze heeft mij op een rustige en effectieve wijze een spiegel voorgehouden en praktische tools aangereikt om werkdruk en stress het hoofd te bieden.
Jeroen Kiepman, Controller bij SCIOPENG – 15 januari 2018

 

Nanda is een hele prettige, nuchtere en warme vrouw die coachingstrajecten op maat aanbiedt, geen coach die alleen maar volgens het boekje werkt. Op een hele menselijke wijze (met humor) voelt ze goed aan wat wel en niet bij iemand past. Door de spiegel voor te houden en oprechte aanmoediging hebben we een toekomstbestendige basis gecreëerd waarmee ik werk en prive duurzaam in kan zetten, en heb ik geleerd om mijn eigen regie te pakken.
IT Business Consultant bij Topicus – 16 december 2017

 

Wij hebben Nanda Dolman nu twee jaar als intervisor meegemaakt en willen graag vertellen over onze ervaringen. Nanda is iemand bij wie je je direct thuis voelt, omdat zij aan de ene kant de kunst verstaat om op het juiste moment zaken aan te geven, maar aan de andere kant ook aanvoelt wanneer zij alleen moet luisteren. De manier waarop Nanda dingen aangeeft is erg prettig, waarbij zij de ander steeds in haar/zijn waarde laat. Op een natuurlijke, bescheiden manier weet zij een sfeer te creëren die zo veilig is dat het voor ons steeds makkelijker is om gevoelige onderwerpen te bespreken. De tips en adviezen zijn nuttig en bruikbaar.
Medewerkers van het loopbaancentrum/ROC van Twente – 14 september 2017

 

Ik heb Nanda leren kennen als iemand die erg betrokken is en zich echt verdiept in de persoon die ze tegenover zich heeft. Zelf ben ik techneut in hart en nieren en ik had een leuke klik met Nanda. Top!
Bert Kortenbach, Software Engineer bij RBK Automatisering BV – 4 juli 2017

 

De afgelopen maanden hebben de teammanagers van de branche ICT van het ROC van Twente een traject doorlopen om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Daarbij hadden we het doel als managementteam meer leiderschap te tonen en in onze branche de docententeams van de verschillende locaties gezamenlijk en met visie te laten groeien. In dat traject heeft Nanda Dolman ons zeer professioneel begeleid. Door haar analyse, interventies en feedback zijn we een hechter managementteam geworden. Haar observaties zijn scherp en ze zet haar coachende vaardigheden doelgericht in. We hebben daardoor ervaren hoe het is om niet te oordelen, elkaars kwaliteiten te benutten en te vertrouwen op elkaar. De samenwerking en het belang van onze directe collega’s staat nu voorop.Door het succes van het traject en de begeleiding door Nanda is de opbrengst van ons gezamenlijk werk veel meer geworden dan de optelsom der delen. We delen onze successen en ondersteunen elkaar sedertdien omdat we beseffen dat de kwaliteit van ieders werk beter wordt door de veranderingen in ons gedrag. Het proces van ‘samenwerken omdat we het willen’ is dankzij Nanda uitstekend verlopen en het zal zich in de toekomst blijven ontwikkelen.
Jaap Neutkens MA, Teammanager ICT Hengelo, ROC van Twente – 27 juni 2017

 

Ik heb een individueel coachtraject gevolgd bij Nanda omdat ik vast liep in mijn loopbaan. Het voelde vanaf het eerste telefonisch contact goed en vertrouwd aan. Mijn negatieve zelfbeeld is dankzij Nanda veranderd. Nanda heeft mij bewust gemaakt van mijn kwaliteiten en dat heeft mijn zelfvertrouwen goed gedaan. Nanda heeft me geholpen om mijn doelen te bereiken op een manier die bij mij past. Het resultaat van het coachtraject is dat ik mijn kwaliteiten waardeer en dat ik weet wat mijn valkuilen zijn. Ik heb het traject als zeer positief ervaren en het heeft zelfs geresulteerd in een nieuwe baan. 
Administratief medewerkster, ROC van Twente – 31 mei 2017 

 

Nanda is een hele goede gesprekspartner en coach. Nanda weet op een hele prettige en vooral praktijkgerichte wijze de juiste handvatten aan te bieden om alle facetten van je werk beter te kunnen uitoefenen. Ik heb Nanda ervaren als een professional die weet waar ze over praat en een brede kennis van diverse branches heeft, zodat zij voor alle soorten professionals een toegevoegde waarde kan leveren.
Stéphanie Heijtlager, Advocaat, WVO Advocaten – 18 januari 2017

 

Het werd teveel, misverstanden op het werk, miscommunicatie met leidinggevenden, niet gehoord worden, advocaten enzovoorts. Een burn-out. En toen kwam Nanda op mijn pad, via de bedrijfsarts. Doordat je op dat moment volledig de weg kwijt bent, is het erg nodig dat iemand (denkbeeldig) je hand vastpakt en begeleid. Dit deed Nanda door me er bewust van te laten worden wat er nu precies met je gebeurt en hoe dit om te zetten is. Door simpelweg voor- en nadelen naast elkaar te leggen en negatieve gedachten in positieve acties te om te zetten, heeft ze me weer terug in mijn kracht gezet. Ik ben je zeker enorm dankbaar! Dank je wel!
Heidi Harmsen, Office Manager, IMS – 26 september 2016

 

Nanda Dolman heeft de training ” Ondernemend werken in de zorg” verzorgd voor 6 teams van medewerkers van dagactiviteitencentra van De Lichtenvoorde. De lesinhoud heeft Nanda ontwikkeld, en sloot goed aan bij de vraag. De manier waarop zij de training gaf was helder en deskundig. Ze luisterde goed naar de medewerkers en paste haar lesinhoud, daar waar nodig, aan, was overtuigend en ook in staat om medewerkers over de streep te trekken. De opbrengst van de training is dat medewerkers in staat zijn hun onderneming of product op overtuigende manier en goed onderbouwd, op de markt te brengen. Wij gaan graag met de volgende training met haar in zee.
Elma Renken, teammanager, de Lichtenvoorde – 11 januari 2016

 

Na wederom in het werk te veel hooi op mijn vork te hebben genomen ben ik via de bedrijfsarts bij Nanda terecht gekomen. Nanda heeft in korte tijd mijn vertrouwen gewonnen door met me mee te gaan op alle zijsporen die ik bewandelde, om op zeker moment samen terug te gaan naar het door haar uitgezette pad. Bij andere coaches/psychologen kreeg ik nooit het idee dat ze meegingen, ze lieten mij mijn gang gaan en riépen me na verloop van tijd terug. Ook de thuis-opdrachten die ik van Nanda meekreeg waren van dien aard dat ik er direct iets mee kon. Mijn zelfinzicht werd daardoor sterk verbeterd. Tijdens de coachingsgesprekken wist Nanda met een scala aan praktische voorbeelden mijn aandacht te pakken. Vooral het ‘drie-gesprek’ was voor mij een bijzondere ervaring. In gesprek gaan met jezelf en je eigen twee tegenpolen. Bizar maar heel indrukwekkend en leerzaam. Nog steeds grijp ik terug op een goed gesprek met mezelf: wie zit er aan het stuur! Daarnaast heeft Nanda mij allerlei keuzemomenten laten ervaren, waarvan ik niet begreep dat dat keuzemomenten waren. Kiezen wat het dichtst bij jezelf ligt en waar je achter kan staan. Met behulp van haar coaching heb ik mijn werkzaamheden anders dan voorheen weer volledig op kunnen pakken en merken collega’s en klanten dat ik anders met mijn werk om ga. Nog steeds grijp ik terug op de praktische voorbeelden die Nanda aangedragen heeft en heb daar op beslismomenten veel aan. Nanda heeft voor elkaar gekregen dat ik er nu vertrouwen in heb niet weer af te glijden naar oude routines en fouten. Dit komt door haar professionele aanpak, aangevuld met haar persoonlijkheid.
Michiel van Gerwen, Consultant bij SOMtoday – 13 december 2015

 

Nanda heeft mij een aantal maanden gecoached op het werk. Ik was bij haar meteen op mijn gemak. Ze heeft me laten kennismaken met verschillende kanten van mezelf! Met diverse opdrachten, heb ik meer inzicht in mijn persoon en functioneren gekregen. Met haar tips en adviezen ga ik de komende tijd zeker aan de slag! Dank voor de fijne samenwerking!
Susan Kolkman, Beleidsadviseur team Sociaal Beleid bij Gemeente Lingewaard   – 29 juli 2015

 

In 2013 heb ik Nanda benaderd met de vraag of zij een workshop Effectief en Efficiënt werken voor onze Stichting De Passerel wilde verzorgen. Zij heeft deze opdracht heel serieus opgepakt en vorm gegeven. Daarbij heeft zij zich goed laten informeren, hoe onze medewerkers werken en waar de pijnpunten op de werkvloer liggen. Nanda heeft de workshop nu een paar keer gegeven en deelnemers zijn er zeer enthousiast over. Ze krijgen een spiegel voorgehouden en leren keuzes te maken. Nanda let er ook tijdens de workshop op dat ze goed aan blijft sluiten bij de behoefte van de deelnemers en past zo nodig werkvormen en thema’s aan. Deelnemers geven aan echt iets te hebben gehad aan wat zij in de workshop geleerd hebben.Daarnaast heeft Nanda een rustige en fijne persoonlijkheid. 
Evelien Tuinman, Consulent Opleiden & Ontwikkelen bij St. De Passerel – 1 april 2015

 

Nanda Dolman heeft op onze basisschool een teamtraject rond communicatie gedaan. Door het creëren van een veilige situatie hebben mensen zich kwetsbaar durven opstellen en is de training zeer zinvol geweest. De integriteit waarmee Nanda de training leidde was daarin een doorslaggevende factor. Verder werd er flexibel omgesprongen met de inhoud, waarnodig werd die bijgesteld en werd er gebruik gemaakt van de volle rugzak met kennis die Nanda tot haar beschikking heeft. Ik kan haar aanbevelen aan elke organisatie die iets met het verbeteren van de onderlinge communicatie, bewustwording van teamrollen en professionele cultuur wil.

Irma Veenhuizen, directeur basisschool De Vuurvogel – 12 november 2014

 

Nanda gaf mij inzicht in de energielekken en de soms negatieve gedachten die ik had. Ik ben me ook bewust geworden van de verschillende rollen die ik in mijn leven heb (zowel werk als privé) en hoeveel tijd deze kosten. Ik neem nu bewust meer tijd voor mijzelf en vraag tevens hulp aan anderen. Ik ben blij met de gesprekken met Nanda omdat ze mij inzicht gaf in mijn eigen kwaliteiten en leerde hierop te vertrouwen. Hierdoor kan ik beter bij mezelf blijven. Doordat mijn zelfvertrouwen toenam zijn ook mijn emoties beter beheersbaar.
Ingrid Rijsman, docent bij de opleiding Sociaal Cultureel Werk, ROC van Twente – 9 oktober 2014

 

Nanda heeft mij in een individueel coachtraject geholpen om mijn kwaliteiten te leren kennen en te waarderen en om mijn valkuilen en belemmeringen om te zetten in mogelijkheden. Zij deed dit door mij in verschillende situaties een spiegel voor te houden en d.m.v. oefeningen mij bewust te maken van mijn krachten en kwetsbaarheden. Vervolgens gaf ze mij handvatten en tips die mij hielpen om anders met situaties om te gaan. Als laatste voorzag ze mij van tips en middelen om deze veranderingen te borgen. Ik heb het coachtraject met Nanda als zeer positief ervaren, ze wist een rustige en vertrouwde sfeer te creëren waarin ik veel kon leren.
Evelien van den Berg, Gegevensbeheerder basisregistraties, gemeente Lingewaard – 10 juli 2014

 

Wat mij het meeste bij is gebleven van de sessies met Nanda is dat ik merk dat ik vooral bezig ben een andere mindset te creëren. Veel patronen en gedragskenmerken van mij, die mij in het verleden hebben geholpen om het (werk)leven aan te kunnen blijken nu minder goed te werken. Tijdens de sessies zijn er andere kanten van mij aangeboord die nu meer tot hun recht mogen komen om zo weer balans in het werk te krijgen. Het is voor mij heel goed geweest om een spiegel voorgehouden te hebben gekregen door Nanda. Zij stelde mij vaak de juiste vragen waar ik dan thuis mee aan de slag kon en dat verder op me heb kunnen laten inwerken. De balans in de gesprekken tussen inzicht, inhoud en het praktisch bezig zijn vond ik erg fijn. De Voice Dialogue sessie en de treffende samenvatting die Nanda daarvan heeft gegeven, maakt dat ik me nu veel bewuster ben welke kant ik van mezelf aanspreek als ik bezig ben. Ik ben er nog niet, zal mijn leven lang blijven leren, maar leren is leuk! 
Hanneke Tijssen-Bosma, Psychomotorisch therapeut / bewegingsagoog, Visio – 4 juli 2014

 

Ik heb Nanda Dolman-Hes leren kennen in haar rol als coach. Nanda inspireerde en motiveerde mij om al wat ik van haar aangereikt en geleerd heb ook direct in de dagelijkse praktijk toe te passen. Zij was door haar deskundigheid en ervaring in staat om de theorie te laten leven waardoor het bijna eenvoudig was om het te vertalen naar toepassingsmogelijkheden op de werkvloer.  Haar betrokken en enthousiaste wijze van coaching heeft mij veel gebracht. Al met al heb ik met veel genoegen de coaching sessies gevolgd en ben ik enthousiast om het geleerde in praktijk te brengen. De eerste resultaten kan ik al bijschrijven! 
Ingo Gigengack, Hoofd Personeels- en Salarisadministratie, ROC van Twente – 29 mei 2014

 

Nanda heeft een medewerker begeleid die met stressklachten dreigde langdurig uit te vallen. Deze individuele coaching is erg goed en professioneel gedaan. Ik heb Nanda leren kennen als een prettige en rustige gesprekspartner en een bekwame coach. 
Maud ter Mors, Manager personnel en organisation at Yamada Europe – 23 september 2013

 

Nanda Dolman heeft bij de gemeente Raalte een groepstraining verzorgd met als thema: “Ontdek de kracht in jezelf / denk je sterk.” Een training op maat waarbij de wensen en doelen van de deelnemers op de eerste plaats stonden. In vier sessies hebben wij op een zeer intensieve manier de materie ons eigen gemaakt. Dit betrof de theorie, samen met veel praktijk voorbeelden en oefenopdrachten.  De professionaliteit, betrokkenheid en mensgerichte aanpak van Nanda heeft als een katalysator gefungeerd voor het creëren van vertrouwen binnen de groep waardoor wij optimaal onze gevoelens konden uiten. De opbouw en inhoud van de trainingen waren afgestemd op onze behoeften. Uiteraard is het nu onze taak de praktische tips en trucs die wij tijdens deze sessies hebben meegekregen, een deel van ons dagelijks leven te maken. Een training die ik zeker zou aanbevelen en die een zeer hoog rendement kent. 
Farzana van Zuilekom-Taraporewalla, eenheid realisatie/team samenleving, gemeente Raalte – 8 september 2013

 

Een individueel coachtraject van Nanda genoten, die goed en vertrouwd aanvoelde, waarin zij mij maatadviezen gaf die pasten bij de situatie en ook handvaten heeft gegeven voor de borging. Bedankt! 
Judith Harmelink, adviseur en beleidsmedewerker informatievoorziening, coördinator automatisering en gegevensbeheer, gemeente Lingewaard-3 mei 2013

 

Nanda heeft bij de gemeente Hengelo teamcoaching verzorgd aan een team van leerplichtambtenaren, rmc-trajectbegeleiders en administratieve ondersteuners. Doel van deze training was om tot een effectievere en efficiëntere onderlinge samenwerking te komen, en daarmee de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren. In haar rol als coach is Nanda sterk in het spiegelen op gevoel en gedrag, maar ook scherp met haar vraagstelling. Nanda heeft het personeel in 3 bijeenkomsten een aantal zeer praktische handvatten aangereikt. Zij heeft een positieve aftrap gegeven, nu is het aan ons team om alle neuzen dezelfde kant te houden en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten.
Leo Belshof, teamleider, gemeente Hengelo – 29 juni 2012